söndag 11 mars 2012

Frosseri

Tänk vad glad man kan bli över en oväntad gåva. I går fick vi faktiskt flera fina gåvor. Först kom grannen in och undrade om vi ville ha tårta och semlor. Han har arbetat på bageri men är nu pensionär. Han gillar att ta vara på vad naturen ger och han tycker inte om att behöva kasta saker så han delar gärna med sig. Han hade hälsat på sin gamla arbetsplats och fått med sig lite av varje hem, mer än de själva kunde sätta i sig.

Tårtan passar så bra eftersom vi ska ha både min och mannens mammor på besök i dag. Först ska vi ut och äta lunch och efter det har jag lovat fika hemma hos oss. Hade tänkt baka våfflor men tror att tårtan blir fullt tillräcklig.


Syns inte på bilden men fönstren är nyputsade och det behövdes verkligen!

Det har varit "fikafrosseri" hela helgen. Mannen som helghandlade hade köpt Pistagebullar som slank ner under fredagsfikan. Semlorna försvann under lördagen och i dag är det tårtans tur. Vi är absolut ingen fikafamilj så den här helgen slår nog rekord i den sysselsättningen.



Antagligen årets sista semlor. Bulle, grädde, mandelmassa mättar även magarna hos ständigt hungriga tonårsgrabbar.



Mannen får ofta rycka ut och hjälpa till med dataproblem av olika slag. Som tack för gårdagens akututryckning fick han den här fina flaskan med olivolja, direktimporterad från en gård i Italien. Passade så bra eftersom vi inte hade någon hemma. Många gånger tycker jag vår svenska rapsolja fungerar lika bra men en riktigt god olivolja är aldrig fel. Tänk en sallad med tomat, avocado, späda gröna blad och en gyllengul olivolja! Det är mums på riktigt!!

Solen skiner, fåglarna kvittrar - en vårdag att njuta av!

3 kommentarer:

  1. Vilken tur ni har! :) Både tårta och semlor såg supergoda ut. Och olivolja är ju bra till så mycket! Salladsförslaget lät inte fy skam :)

    Kram, Sofie

    SvaraRadera
  2. Vilken sanslös lyx. Att ha en granne som kommer med tårta. Hur ofta händer det liksom?! :)
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Vilka fantastiska grannar! Den där tårtan såg ju väldigt fin och god ut dessutom.

    SvaraRadera