lördag 4 februari 2012

Sally

Dags att presentera familjens 3:e katt, en liten dam vid namn Sally. Ja, egentligen är hon nummer 2 i skaran och ävens hennes bakrund är för oss okänd.

Sally är den mest "okattiga" av dem alla, ser sig själv som en människa och tycker inte speciellt bra om de andra två. Ska jag vara helt ärlig så avskyr hon Malte av hela sitt hjärta. När han, lugnt och fridfullt ligger i en stol och sover så kan hon ställa sig på bakbenen, blänga ilsket och fräsa mot honom. Sedan går hon lugnt därifrån som om ingenting har hänt.

Oss människor tycker hon, som tur är, väldigt mycket om. Skulle gärna ligga i någons knä dagarna i ända. Allra mest tycker hon om våra killar och det visar hon genom att, så fort tillfälle ges, springa in i deras rum och sätta sig någonstans mellan tangentbord och skärm, där ligger hon och blir klappad och mår som den lilla prinsessa hon tror sig vara.

Hon har verkligen blivit bortskämd av oss alla men det går liksom inte att låta bli. Hon är liten, tunn, osymetrisk i både färg och teckning. Svansen är för lång och öronen för stora men, som killarna säger, -Hon är det sötaste som finns!

Sally ligger på sommarens favoritställe, trappan till altanen. Hon älskar värme och här gassar solen för fullt. Trappan är också perfekt när det gäller att bevaka utegrillen. Likt en gam väntar hon på godbitarna som kanske kommer.
Fattar inte riktigt vart den här veckan tagit vägen men nu är det helg igen och förhoppningsvis hinner vi börja att fixa till hallen. Tror ibland att jag har släktband till reptiler, blir också  trög och seg i kylan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar