torsdag 9 februari 2012

13 februari 1955

Ja, det är datumet för den Allers jag läste efter jobbet . Faktum är att mycket är detsamma än idag, reklam för shampo som gör håret glansigt, tandkräm som ger frisk andedräkt och flera bokklubbar med berömda romaner och uppslagsverk.

Det jag fastnade mest för i tidningen var "Per-Martin Hambergs TV-spalt där han berättade om Radio Luxenburg. Så här började han:

"Det är lite trassligt att veta att man egentligen ska tycka om komersiell TV eftersom det inte finns inom synhåll. Men i fråga om radio är det lättare, ni känner väl redan till Radio Luxenburg, en reklamradio som med någorlunda hygglig antenn går alldeles utmärkt även i detta land."

Till skillnad från idag verkade reklam vara något positivt, något som man gärna läste och lyssnade på (om man nu fick in fantastiska Radio Luxenburg.) Antar att det är fler än jag som har en annan åsikt och som blir  irriterade över alla dessa reklamavbrott och fort sappar över till en annan kanal.

"Allers Charmskola" hade med en notis från Dior som berättade vilken färg vi kvinnor skulle klä oss i så här under vårvintern.

"Jag älskar rött! Det är en sådan varm, levande färg och den är enastående vacker just på vintern. Men ni måste välja den röda färg som klär just er. Starkt rött till de helt unga och slanka, mörkrött till dem som är lite äldre och kanske inte längre så slanka."

Politiskt korrekt? - knappast!

Varma färger som drar åt det röda hållet är faktiskt inte fel så här i vinterkylan. Klevians blommor går i en röd-orange ton och lyser upp så fint .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar