torsdag 16 februari 2012

Besök hos frissan

I går var det Maltes tur att göra ett välbehövligt besök hos frisören - hundfrissan fast han är katt. Tjock lång och väldigt mjuk päls gör att han får tovor överallt utom på svansen. Tycker att jag har god hand med dessa fyrbenta djur men Maltes pälsvård har jag inte lycktats med alls. Vi gör tappra försök då och då men han klagar högljutt, vrider sig som en mask och sparkar hysteriskt med bakbenen. Han vinner alltid och vi ger upp.

Det finns människor som talar med både hästar och hunder och så finns det denna fantastiska kvinna som talar med Malte, gör honom lugn och får ordning på alla tovor. Han ligger from som ett lamm fast det måste göra lite ont då och då. Efter en timma har vi en katt i utställningskick och på golvet ligger ytterligare en av borttrollad päls. Den här gången klippte hon också manen så att han kan slicka sig utan att pälsen följer med in i munnen.

Gillar ju det här med återvinning och även hos kattfrisören ägnar man sig åt detta. Katters underull sparas och läggs ut på vårkanten när det är dags för småfåglarna att inreda sina bon. Kan tänka mig att de små fågelungarna mår gott av att ligga in denna mjuka, fina bädd.

Det går inte ta kvällskort på en svart katt, inga konturer, bara svart oformligt ludd. Får fota honom till helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar