lördag 2 juni 2012

Så kan det gå om man är katt och äter gräs

Stackars lilla Sally! Nyopererad och med plasttratt runt huvudet. Det är en ganska olycklig kisse som tassar omkring i huset och inte får gå ut.

Det började i torsdags eftermiddag med att hon typ hostade och betedde sig som hon behövde kräkas men hon åt och drack som vanligt. Natten var också lugn men i går morse verkade hon ha värre besvär och kunde inte få i sig någon mat. Vi kände igen symptomet men trodde inte att det skulle behöva hända igen!

Vi fick en akuttid på Blå Stjärnan och efter sövning bekräftades våra misstankar - grässtrå i svalget som hade kilat sig fast upp mot nosen. Samma sak hände för några år sedan och då berättade veterinären att det är ganska vanligt. Vissa grässorter har små, små hullingar som sätter sig fast och orsakar problem. Får gräset sitta kvar länge kan det bli svåra infektioner och sår i halsen.

När hon ändå var sövd passade vi på att sterilisera henne så det som är jobbigast för henne efter den här persen är ett ganska långt ärr på magen som säkerligen gör riktigt ont. Hon får smärtstillande och verkar förvånasvärt pigg. Hoppar lätt upp på både bord och stolar men tratten är hela tiden i vägen. Så fort hon ska gå någonstans tar den emot i stolsben och dörrkarmar.



Dumma lilla kisse! Trodde att du hade lärt dig en läxa...



Nu är det ungefär 10 dagars konvalescens som står på programmet och då får man göra det bästa av situationen och det är hon duktig på, vår lilla Sally. Kasper har heller inga problem med att ställa upp som liggunderlag. (första gången någon i familjen är med på bild i bloggen!)

1 kommentar:

  1. Stackars lilla katt! Tur att det finns hjälp att få!
    Kram

    SvaraRadera