lördag 23 juni 2012

Skogens konung heter Benny

Så var årets midsommarafton avklarad med både lite sol på förmiddagen och en massa regn under kvällen. Bilden man bär med sig om midsommarfirande i strålande solsken, dukade bord i trädgården och skira sommarklänningar stämmer sällan med verkligheten. Senaste åren har midsommarafton mer varit regnklädernas stora helg.

Nej, att gnälla över dåligt väder är ingen nytta med. Midsommarlunchen med goda vänner avnjöts i köket med sill, potatis och kallskuret för dem som hellre ville ha det. Det kändes faktiskt riktigt bra att sitta där till skillnad mot förra året då jag var missnöjd med en hel del som hade med köket att göra. Det var ju just den dagen som satte fart på vår renoveringsiver och min längtan efter den lite lantligare looken.



Efter maten trotsade vi de hotande regnmolnen med skogspromenad och fika, glass och jordgubbar på platsen som "Benny" gjort i ordning så fint med bord, bänkar, grill, fågelholkar, termomter, parasoll, sittunderlag mm. Denna fantastiska man hade dessutom dekorerat med en riktigt stor midsommarstång, vilken underbar överraskning! Vem Benny är?  - har inte en aning... Men jag är så glad över allt han gör för oss skogsmullar. Vi klarade oss inte helt från regnet men det var ganska snälla och varma vattendroppar som trillade ner från molnen.



Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

1 kommentar:

  1. Benny låter som en hyvens kille :)

    Hoppas att ni har en underbar helg!

    Kramar

    SvaraRadera