torsdag 10 maj 2012

Händernas kunskap

De finns människor som  menar att teoretisk kunskap är mycket finare är praktisk och det finns de som menar att studiecirklar bara handlar om att dricka kaffe och umgås. Oj, oj så fel dessa människor har och så mycket kunskap de missar!

I går var det terminsavslutning och utställning av vårens arbete på Hulta och jag kom ihåg att ta med kameran! Nja, det gjorde jag egentligen inte men på jobbet har vi en lite enklare variant så den fick följa med.

2 gånger i veckan är det vävkurs och däremellan kan deltagarna själva gå dit för att jobba vidare. Det är ett flitigt gäng och båda dessa mattor hade jag gärna haft i mitt kök.



Syns inte så bra på bilden men den svarta väskan har invävda reflextrådar, perfekt när det är mörkt ute!
  


 I kalligrafin skapas allt från etiketter för den hemgjorda sylten till vackra inbjudningskort. Några deltagare kombinerar texten med scrapbooking.
  


Vanlig virkning vet de flesta hur det går till men hur många har testat på "gaffelvirkning" som denna sjal är gjord i? Redskapet som används ser ut som en stämgaffel.



Knyppling låter kanske lite mossigt men så mycket man kan göra! Julgranskulor, väskor och änglar är bara några exempel. Återigen sysns det inte så bra på bilden men "knypplingsfröken" hittade en tidningstext som hon fastnade för - "Lust och engagemang håller hjärnan ung". Fiffig som hon är knypplade hon fram en egen hjärna i vackra färger! 



 Inte riktigt läge för varken jul- eller påskpyssel men lite inspiration att lägga på lager är inte fel.



Sist men inte minst! Att skapa musik är också ett hantverk och vem blir inte glad när man ser en ukulele!




Tack för att du tiitar in även om inläggen är högst sporadiska!

1 kommentar:

  1. En härlig tillställning, med fina hantverk. Gillas!

    Ha en fin helg!
    Kramar

    SvaraRadera