måndag 23 april 2012

Man tager vad man haver

Och det är inte så mycket, i alla fall inte när det gäller blommor i trädgården!

Lite längre fram är det inga problem att plocka blommor för att sätta på bordet men än så länge har trädgården inte riktigt vaknat till liv.



Forshytian blommar för fullt, spirea och syren är snart vackert gröna. I vår trädgård finns gott om syren, lila. vita och en ädelsyren. Tror varje år att ädelsyrenens sista stund är kommen men på något märkligt sätt kommer den tillbaka varje vår och skänker mängder med vackra mörklila blommor.

Som utfyllnad till mitt arrangemang knipsade jag av några kvistar av murgrönorna i köket. Resultatet blev inte strålande vackert men det gick på ett kick!



Kirskålen växer och frodas under vinbärsbuskarna. Ett eländigt ogräs att bli av med men jag tycker faktiskt att bladen är fina. Några fick vara med i den lilla blå vårbuketten. Som tur är har den inte spridit sig och vi ser till att göra livet otrevligt för den genom att ständigt köra över med gräsklipparen.


Tack för besöket!

1 kommentar:

  1. Så vackert. Älskar kvistarna. Kirskål hade vi i vår rabatt tidigare. Ett otyg. Fruktansvärt. Vi plöjde bort hela rabatten och sådde gräs istället :)

    Kramar Kicki

    SvaraRadera