måndag 16 januari 2012

Malte

Malte är familjens yngsta katt som funnits hos oss i ca 3.5 år. Han kom, bokstavligen, inrusande i huset och här har han stannat.

Måste bara berätta om kvällen då han dök upp från ingenstans/någonstans! Halloween 2008 var det som vanligt full trafik med läskiga små monster som ville ha "bus eller godis". Jag vet att vi alltid får många besök och hade därför bullat upp ordentligt med läskigt godis - dödskallar, sega råttor, löständer, maskar mm. Brukar lägga godiset i en svart kittel bland ormar och spindlar av plast. Samtidigt som ett skräckinjagande gäng ringde på dörren och jag öppnade kom ett fyrbent, svart och långhårig figur in och hoppade rakt upp i soffan. Jag tyckte det var fruktansvärt dumt att ta med sig en katt på "busrundan" men barnen utbrast glatt, - Så fin katt ni har, vad heter den? Som ni förstår blev det total förvirring.

Vi annonserade i tidningen och satte upp lappar men ägaren lyckades vi inte hitta. Det var inte kärlek direkt eftersom vi redan hade 2 kattter i huset, men eftersom vi är riktiga djurvänner lät vi honom vara kvar och det har vi aldrig ångrat. Han är bufflig, bekymmerslös, saknar konsekvenstänktande och plockar med sig en rik flora av pinnar, mossa, barr och gräs i sin långhåriga päls men han är hur mysig som helst.

Då och då måste han gå till "frissan" för att få hjälp med alla tovor han själv och vi inte reder ut. Förut blev han sövd och rakad med maskin på Blå Stjärnan och resultatet blev en sorglig korsning mellan hyena, kinesisk nakenhund och en gnutta katt. Nu har vi äntligen hittat en dam/tjej som fixar hans päls utan sövning och utan rakning. Det är dags att beställa en ny tid hos henne och då ska jag be att hon frisserar "manen" också för nu är den både för lång och är så sliten att färgen drar i brunt.



Jag vet att man inte ska lägga varken nycklar eller katter på bordet men den här herren vet det inte....

1 kommentar:

  1. Ny tid är beställd men Malte vet inget själv än så länge. Kanske bäst att hålla det hemligt fram till den där traumatiska stunden när han motvillígt ska fösas in i transportburen..

    SvaraRadera