fredag 14 december 2012

United Buddy Bears



United Buddy Bears - the minis

Se världsutställningen United Buddy Bears - the minis på Stora Torget i Borås under hela julen. Björnarna som tidigare varit i flera storstäder i världen kommer nu för första gången till Sverige.

"Vi måste lära känna varandra bättre. Det gör att vi kan förstå och lita på varandra mer och leva tillsammans i fred." är United Buddy Bears - the minis motto. Björnarna står symboliskt tillsammans hand i hand och är totalt 108 stycken till antalet. Varje björn är unik, handmålad av konstärer från respektive land och representerar lika många länder som är erkända av FN.

Utställningen är tillgänglig dygnet runt under perioden 1 december-2 januari på Stora Torget.
Kul idé  tycker jag! Björnarna är så fina, så olika men ändå så sammanhållna och enhetliga. Konsten och kreativiteten är gemensamt oavsett kultur, religion eller etnicitet. Passa på att ta en titt och hämta andan så här i jul-strss-tiden.



Solvarm nalle, målad av konstnär från Hawai (tror jag)

Vid varje nalle kan man läsa namnet på konstnären och från vilket land hon/han kommer.

Härliga färgklickar mot den vita snön!




Nu är det dags - männen i familjen har gett sig av på den årliga granjakten! Ett äventyr som ingen av dem vill missa. Ibland räcker det med bara ett stopp men ibland betas hela kommunens granhandlare av och då tar det tid...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar