söndag 25 november 2012

Nästan lite stolt

Nu är det äntligen gjort! Vi har röjt i matkällaren och det dåliga samvetet har ersatts av en känsla av tillfresställelse. Just matkällaren har varit ett utrymme av fullständigt kaos. Inte som hos många andra där allt är snyggt och de egna inläggningarna står på rad med handgjorda etiketter, Vår matkällare har under flera år bara varit en förvaringsplats åt gamla blomkrukor, udda porslin, tomflaskor och en förfällig massa annat som inte platsat någonstans.

Mycket hamnade på soptippen men ett par kartonger går till loppis och det känns bra att felfria prylar kanske kan komma till nytta hos någon annan.

Några fynd gjorde jag inte men en vinkannan i keramik har fått flytta upp och blivit pyntat med grenar och "snöbär".


Fick ställa kannan på bänken i hallen för att få någorlunda ljus att fota i. I dag är en sån dag som går från gryning till skymning till mörker utan att passera dagsljus.

Det är faktiskt mannen som står för dagens bilder. Batteriet i min kamera tröttnade och krävde laddning.



Kommer inte ihåg när kannan med 6 muggar införskaffades men det var för flera år sedan. Kanske blir det årets glöggset här hemma. Gillar egentligen inte glögg, smakar så hiskeligt sött men någon flaska brukar ändå slinka ner för stämningens skull.

Nu ska jag sätta mig ner och bara njuta en stund men snart är det dags hjälpa sonen att packa. Hela hans klass åker till Berlin i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar