fredag 19 oktober 2012

kvällsljus

Fredag kväll! Arbetsveckan är avklarad. Familjen är samlad och maten uppäpen. X-Factor har tagit plats i vardagsrummet och samlat både stora och "små".  I Bland har vi samma åsikt men i bland verkar vi komma från olika planeter...

Mätta, lite trötta, och ganska belåtna är det lätt att sitta i soffan och hänge sig åt både ros och ris. Jag avstod från allt tyckande och tog fram kameran för ett ge en bild av vårt fredagsmys..


Håll till godo!


Ljuslyktan, som jag tidigare visat står nu på en gammal skänk i hallen, dekorerad med både löv och kastanj.



I fönstert står en ljuslykta som ser ut sår här i kolsvarta mörkert- Nytt för mig - kvällskort utan bllixt - svårt, papperskorgen full!



Hallen igen, röda och gula lönnlöv - hösten är faktiskt fin, särskilt när det inte regnar. Men regnet är jag så fruktansvärt trött på! Vad är det som händer?



På bordet i vardagsrummet står två ljuslyktor som inte passar in till resten av rummet men lite orientalisk stämning passar fint till blommorna så fått flytta in från altanen.

I bakgrunden skymtar en röd Chillifrukt - Den växten borde ha försetts med en varningstext! Herre Gud så stark!


Sally ville gå ut men här sitter hon - 2 minuter senare och längtar efter att få komma in igen... Hon sitter på fönsterbrädan och kikar in - stackars lilla kisse.... Framför henne, på insidan, står en lampa som på bilden ser ut som en skugga, hur kan det bli så?



Hr är kvällens recept - Fylld lövbiff  på Per Morbergs sätt. Jag följde det nästan och gott blev blev det!

På återseende!!

3 kommentarer:

  1. Det är så mysigt med ljus! Skulle behöva lite här i Pafos. Det är mörkt redan kl 18. Fast fram till dess har det hittills varit solsken och drygt 25 grader...
    Lizbet

    SvaraRadera
  2. Sol och värme är bristvara här hemma så njut av Cypern trots att det fort blir mörkt!

    Tyvärr ser väderprognosen för Barcelona ganska dyster ut, verkar som vi kommer ta med oss regnet i bagaget....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får hoppas att detta är en sån gång då prognosen inte stämmer:-) Det skulle regna här idag men himlen är klarblå! Dan ska spela golf med ett gäng andra bofasta svenskar, det är en bit upp mot bergen så han kanske får regnet...

      Radera