onsdag 11 juli 2012

Etiopisk pepparsås


Jag gillar verkligen svensk husmanskost, enkla  råvaror som inte måste importeras från nåt land långt borta men jag tycker också om exotiska smaker och andra dimmensioner av matlagningens ädla konst.

Tacos har nästan blivit lite av vår nya "svenska" husmanskost men har man tröttnat på det så testa gärna Etiopisk pepparsås, passar utmärkt en småkall sommardag. Servera med vitt bröd och frukt för att mildra den eldiga smaken.

Nötfärs, smör, lök, tomatpure och Berben får puttra på spisen, minst en timma. Själva gryta fyndade jag på lopps, en loppis som bla. stöder just Etiopien.


 
Kryddan heter "Berberi" och är stark så in i... Just den här leveransen fick jag för några veckor sedan, direktimporterad från Etiopen. Den finns att köpa här men jag vet inte var.
 

Såsen är fylligt stark så frukt passar bra som tillbehör. Här har jag både banan och fruktcoctail på burk.


En neutral sallad som varken är het eller söt passar bra till pepparsåsen. En skiva vitt formbröd toppad med sås och tillbehör blir precis lika gott som köttbullar med sås och lingon men givetvis på ett afrikanskt sätt.

 Kram!

1 kommentar:

  1. Detta låter riktigt spännande. Jag är lite svag för nya och annorlunda smaker. Jag sparar receptet för framtida bruk. :)

    Kramar Kicki

    SvaraRadera